Golemiot covek Shaq + Poraz vo pobeda za Majami?

Јуни 3, 2005 at 7:53 pm (Uncategorized)


Fali uste samo Wilt

Da, Majami pobedi sinoka no prvo za nesto mnogu povazno, gledano od covecki, gledano od human aspekt. Taznata vest koja vcera ja soopstija site amer. mediumi glasese deka pocinal prviot golem centar vo istorijata na NBA, George Mikan. Centarot so hrvatsko poteklo dolgi godini se macese so bolesta na bubrezite, a pokraj toa bese i sekeras.
E sega, doznavajki za ova, a i za toa deka semejstvoto na Mikan se naoga vo finansiski problemi, Shaq upatil pokana do Majkanovi toj da gi snosi site trosoci okolu pogrebot na legendata. Poveke za Majkan

  • tuka
  • Ova kazuva se za Dizel-ot kako licnost. SEKOJA CEST, GOLEM COVEKU!

    A sega za toa sto sinoka se odvivase vo Majami i uverliviot triumf od 88-76 na Heat i pokraj povredata koja vo 3. cetvrtina pri duel so Rashid ja zaraboti Dvejn Vejd i po koja proba da se vrati vo igra, no izdrza samo nekolku minuti.
    Glaven “vinovnik” sto negovoto otsustvo ne im presudi na domakinite bese normalno Shaq, no potpomognat od neocekuvan izvor. Duoto so cudni iminja Rasual Batler (12p.) i Judonis Haslem (14p. 13sk.), kako i odlicniot Dejmon Dzons (15p. 6as.).
    Kaj sampionot osven serijata od 10-0 vo finisot od 2/4, bukvalno nisto ne stimase. Igracite bea prenervozni, se raspravaa za sekoja odluka so sudiite i nemaa resenie za Shaq koj pokaza deka koga nema problemi so licni iako povreden e problem za sekoja odbrana.
    Najsmesen kaj Detroit bese Rashid Volas koj od edna vleguvase vo dr. glupost, pravejki glupi fauli vo napad (po eden od niv i go povredi Dvejn). Tokmu negovata nikakva igra bese edna od glavnite pricini za lesniot poraz na (seuste) sampionot.

    No,zosto “Poraz vo pobeda za Majami?”. Pa, ako se ispolnat prognozite i Vejd stvarno ne zaigra do krajot na ovaa serija ne im se pisuva dobro na Heat. Sekoja cest na Haslem, Batler i D.Dzons, no tesko deka Pistonsi povtprno ke im dozvolat da se povampirat i da gi iznenadat.
    Sepak, klucot vo svoi race vo ovoj slucaj go drzat sudiite, koi ako ne preteruvaat kako vo 4. sredba i ne mu duvaat se na Shaq, ke im dadat sansa na Majami uste utrevecer (Premiere, 02:00) da zavrsat rabota. Ako ne, togas ke imame majstorka na Florida za koja “zeskite” ke mora da se molat da go imaat Vejd zdrav.

    6 Коментари

    1. Shepard said,

      Мене сеуште не ми е јасен тандемот Џонси.. едниот се подмлади, другиот заигра у највеча форма.. да им ебам, се разиграа кога беше најпотребно!

      Ама ај сеа да ги видам без Вејд.

      Иначе рака на дебелиот за потегот со Мајкан. Сега по некоја логика треба и Лејкерси као институција, и Лигата и Халата на Славните и сите пропратни да помогнат! ВО спротивно ќе биде – да ти е незгодно да умреш (ова важи за постарата генерација, идните колеги на Пистол Пит и Чембрлен и Мајкан – црн хумор, не чини)

    2. Dwr Budr said,

      Пријателче, од кога не работиш во Мак. Спорт ?

    3. Karakash said,

      Kako ne ti e jasen, toa ti se vika “The Shaq efect” i bas zatoa debeliot moze sekoja budala koja ke zastane da igra so nego da ja napravi soliden NBA igrac (ne deka nekoj od igracite vo Majami e budal). A sto se tice Vejd, mislam deka a ko ne igra vecer, sigurno ke igra u ponedelnik, t.e. ako ima potreba, zatoa sto mislam deka i bez nego no so Shaq kako u 5. mec tie mozat da dobijat edna od dve so Pistonsi.
      U pravo si za Majkan i za toa deka site ovie institucii bi trebale da zastanat zad potegot na Shaq. No, veruj deka da ne bese bas potegot na Shaq tesko deka ke im teknese na dr. za Majkan, vaka tie ke moraat da pokazat deka i tie se “golemi” i “humani” i gi pamtat lugeto koi ja napravija ligata sto tie ja vodat denes. My ass znaat.
      Veruj ni Pit ni Cembrlen ne naidoa na bolji oprostaj, osven tradicionalnata simbolika.

    4. Karakash said,

      Toa bese za Shephard, a dwr. u Mak. Sport ne sum od 30.12.2004, onaka pitas ili?

    5. Dwr Budr said,

      Имаше еден тип многу интересен у Мак. Спорт што пишуваше за НБА . Стално се заебаваше на сметка на Клиперси. И тоа у весникот. Па се питам ти да не си тој ?

    6. Karakash said,

      kaj me pozna be prijatelce.

    Напишете коментар